Friday, February 16, 2007

Краят на сесията

Как може да се промени настоението на човек само за няколко часа...
Сутринта с мъка се измъкнах от топлите завивки, недоспал... (че как да си си доспал в 7.20 ам, като си си легнал към 3? Ама какво съм виновен аз, че Inch High Private Eye го дават по Boomerang само в 2 сутринта?) От леглото право на РС-то, да видим как върви download-а, какво се е дръпнало докато съм спал, да refresh-на torrent-ите и да видя какво ново се е появило... После наминах към банята, а от там в кухнатя да си сръбна чаша топло мляко с какао. До тук звучи почти като идилия, и може би наистина би било, ако от 11.00 не бях на изпит по СБЕ в университета. Отворих учебника отново за финално четене. Какво ти финално, до сега само бях отварял учебника. А между "отварял" и "чел" има известна разлика. Имаше около стотина страници, които май изобщо не бях разгръщал. То че няма начин да си го налея в главата беше повече от ясно. Не ми оставаше друго освен да разчитам на общата си култура... и на Силата.
Засичам пред ректората Андрей и Стан и щурмуваме първа ауднитория. (Да, първа АУДИТОРИЯ този път. Понеже на миналия изпит аз отидох в нея, ама заварих вътре някакви непознати хорица, друг курс... И се оказа, че трябвало да ида в първа АУЛА, която не е в ректората, ами в нова сграда, на края на града... но това е друга история) След някаква безумна рокада се оказвам от благодатното място сред начетени колежки на първия ред. Раздават темите. До мене е Мимето. Тя знаеше темата дето на мене се падна. Аз не знаех нито моята, нито нейната, та викам си поне един от двама ни да мине, и си трампих листчето с нейното. Я да видим сега... 2 часа изпит. Написах разни неща, не знам колко са верни. Мисля, че има достатъчно за тройка. Надявам се да има достатъчно за тройка!
Накрая предадох листа... КРАЙ!!! SESIA IS NO MORE!!!
От ректората направо към "Воеводите", редовното кръчме. Пилешка супичка, чесново хлебче и студен Beck's. Идилия!
Вече предвкусвам уикенда... Време е за Star Wars маратон!

2 comments:

Sway said...

После да споделиш колко изкара =)

Абе това СБЕ не го ли държахме вече миналата година?? Аз защо имам спомен.. не, сигурна съм, че съм го държала, даже имам 6 =)

Young_Jedi said...

Миналата година беше нещо като контролно, и включваше само фонетиката. Изпита сега беше на морфология и синтаксис. Едно изречение около 4-5 реда дълго, хващаш го и определяш всяка дума всичките й чудесии, род (btw в българсикя имало 4 рода, мъжки, женски, среден и мъжко-женски... сериозно), число, лица (глаголите примерно имат общо 12 неща за определяне, от които за изпита бяха задължителни да се пишат 9), после определяш и останалите гадости там - подлог, сказуемо (имало 5 вида сказуеми... да му се не надяваш!), приложения, определения, допълнения и пр. глупости... После определяш вида на изречението и връзките и ала-бала. И после пишеш и въпрос теория някакъв.