Tuesday, February 15, 2011

Нашето детство

Случайно попаднах днес на един удивителен сайт! Направо се чудя къде и как ми се е изплъзнал толкова време! Е, сега, когато най-сетне го открих май ще прекарам доста време там и ще наваксам със всичко пропуснато от неговото начало... а то никак не е малко!

НАШЕТО ДЕТСТВО
http://detstvoto.stage.bg/

Защо трябва да го има "Нашето детство" В нашето интернет-пространство има какво ли не - от пълни глупости до много сериозни неща. Има, разбира се, и неща за децата, но не и за тези, които вече не са в детска възраст, а биха искали. Авторите на тази страница след дълго скитане в страната на възрастните, решиха да се върнат, макар и виртуално, в своето детство. Не че не можем да го направим и без интернет, но мрежата ще ни помогне да си съберем компания за това пътешествие. И така - пускаме машината на времето и - ПЪЛЕН НАЗАД. Ако искате, заповядайте с нас на разходка в миналото, ако не искате - ваша си работа, никого не насилваме. Къде остана детството - това е въпроса, на който аз лично бих искал да открия отговора. Напълно съм убеден, че съществува отговор на тоя въпрос. Нещо повече - убеден съм, че човек може отново да върне изгубеното си детство, макар и на някои това да прозвучи налудничаво.Така че, ако това, което правим, ви харесва - пишете, пращайте статии,снимки, сканировки, песни, (филми за сега - не), стихотворения - всичко, което по някакъв начин е свързано с детството ни. Ами всъщност, както някога, ще си поиграем - нещо, което го могат само децата. Ако успеем, значи "не сме се изгубили безследно", както пее Бате Асен. И така, да видим какво има в прашния сандък...Не пропускайте и ПУК!

ПУК! - Пътеводител по удивителните ни книжки
http://biblio.stage.bg/

ПУК! (Пътеводител на удивителните ни книжки) е некомерсиален проект на сайта "Нашето детство". Целта му е създаването на адекватна база данни, анотиран пътеводител за издания в периода 1945-1990 г., като акцента е върху детска и детско-юношеска литература, въпреки че се включват и някои произведения "за възрастни" (напр. криминални и фантастични романи; научно-техническа и научно-популярна литература). Освен чисто библиографска информация в него (ще) можете да откриете корици, илюстрации, анотации, резюмета на книги, а така също и кратки биографии на творци.


1 comment:

Tataf said...

много обичам всякакви nostalgia сайтове. Благодаря за линка! :)