Thursday, June 25, 2009

Movies #25 - Transformers 2: Revenge of the FallenПочти съжалявам, че го гледах.
Най-добрата част от филма беше трейлъра на ICE AGE 3

Отчаяно се опитах да го харесам, но уви...

Transformers 2 е обида.
Американски Пай с големи роботи.

И в предния филм имаше моменти, които не бяха съвсем на място, но тук просто са прекалили. Така наречените "комични моменти" са предимно на сексуална тематика, а когато не са е дори по-зле...

История няма. Има нещо като зачатък на история. Освен, че част от героите са същите няма и връзка със събитията от първия филм.

За сметка на това има трансформър, който се трансформира на... човек?!... има кучешки секс, има още кучешки секс, има злоупотребила с марихуана дразнещо дбилна майка на главния герой, има дразнещо много реклама на величието на несломимата армия на съединените американски щати, президента Обама, робот с топки, дребен робот-перверзник извършващ специфични възвратно-постъпателни движения отърквайки се в крака на Megan Fox (която пък в тоя филм е толкова намазана, че ако си напише фамилията с още два хикс-а накрая и направо може да смени индустрията), има роботи с отрватителен латино акцент, gangsta роботи, псуващи роботи... Дали не беше по-добре и аз като Ixtiandur да бях дръпнал CAM-а с руския дублаж, вместо да си причиня всичко това като отидох на кино?

Господи, котано започнат да те дразнят РОБОТИТЕ във Transformers тогава нещата наистина са сериозни!

Майкъл Бей с арогантната си самоувереност и грандомания винаги ме е нервирал, но този път просто е надминал себе си. Самовлюбеното к**еле дори е вкарало плакат на собствения си BAD BOYS II във филма и го показва доста по-дълго от колкото доста от роботите!

И ако сте се питали дали са си взели поука и са вкарали култовата музикална тема на Трансформърс 2, след като по невъобразими причини не го бяха направили в първия филм - отговорът е НЕ!

Единственото, което може да спаси филма - да го преименуват на ILM Showreel / Hasbro Commercial и да оставят единствено ефекти и музика, без диалог, без актьори!!

Що се отнася до ефектите - те са горе-долу на нивото на първия филм, но леко в повече. От роботите Jetfire е изключително изпипан, адски готин дизайн и страхотно анимиран и озвучен. Вече, че Jetfire НИКОГА не е бил Десептикон, това са подробности...

Повечето от сцените сте ги виждали и в предишния филм почти същите, но тук поне не са рязани на половин секунда. Господи, дори имаше кадри от по 4-5 секунди!! Камерата, вярно, не седи мирна но поне не са го монтирали така че съвсем да не виждаш какво става. Има няколко красиви сцени с Оптимус, трансформацията на конструктикона е доста ефектна, и взривяването на самолетоносача определено си заслужава да се види.

Най-лошото е, че при все разочарованието филмът прави маса пари и е почти сигурно, че ще изкарат и трета част...

5 comments:

BiroV said...

Филмът се прави не само за hardcore фенове на Трансформърс, а и за незапознати с материала. Нормално е да си играят с някои от героите, така че да им е удобно. Аз лично в неделя ще го гледам на кино. След поста ти утехата ми е, че на теб като че ли не ти е харесал и първия, а на мен ми се стори доста свеж, така че най-вероятно ще харесам и този.

Nenko said...

Първия ми хареса като цяло. Има неща, които не ми допадат, но там съм склонен да ги преглътна. Не ми хареса, че няма музикалната тема. И прекалено бързия монгаж. Но иначе беше доста добре. Все пак за мен фаворит си остава анимацията от 1986!

Ето по-обширно какво съм писал за първия: http://nsg1138.blogspot.com/2007/07/transformers.html

Kiro said...

MEGAN FOX !!!

mimz said...

Аз признавам, че не съм запозната с историята на Трансформърите, но и двата филма бяха зле откъм актьорска игра. Този даже беше прекалено дълъг, имаше страшно много излишни сцени. И аз съжалявам, че ме замъкнаха да го гледам на кино, но поне Jetfire ми хареса. Меган Фокс беше досадна както винаги. Още малко на забавен крадър ако я даваха и...

pair-o-eyes said...

Аз очаквам да не ми хареса, но ще го гледам от любопитство (най-вероятно не на кино). Първият беше гоооре-долу, с мъки окей :)