Wednesday, October 28, 2015

Напусна ни художникът Нориоши Охрай

Светът се прости с един невероятен талант. На 27 октомври ни напусна художникът и илюстратор Нориоши Охрай (Noriyoshi Ohrai 生頼 範義). Японският майстор ще остане в историята със своите ярки, драматични и запомнящи се плакати. Киноманите и почитателите на фантастиката ще го запомнят с плакатите на филмите за Годзила, „Господарят на зверовете”, „Лудият Макс”, „Дяволчетата” и още редица други. За геймърите името му винаги ще се свързва с незабравимата му работа по игрите от серията Metal Gear Solid. Създателят на MGS, Хидео Коджима, сподели в Туитър: „Израснах с изкуството и илюстрациите на Нориоши Охрай. Мечтата на моето детство се сбъдна, когато той направи илюстрациите му за MGS и Анубис. Благодаря!”

Феновете на „Междузвездни Войни” ще продължават да се възхищават на творчеството му по вселената на Джордж Лукас. Орхай е отговорен за японските плакати на класическата трилогия, както и за едни от най-красивите и завладяващи плакати по Сагата изобщо. Художник е и на много Star Wars корици, включително тези на манга адаптациите по Епизоди ІV, V и VІ.
Последно сбогом и поклон!
manga-anhNoriyoshiOhraiExhibition_StarWarsPosters-1manga-rotjNoriyoshiOhraiExhibition_StarWarsPosters-17-500x355Noriyoshi Ohrai - Star Wars - Mister Gutsy Post (3)
Фейсбук страницата на художника: https://www.facebook.com/noriyoshiohrai

No comments: