Wednesday, October 07, 2015

Над 15 нови Star Wars заглавия идват в родните книжарници от Егмонт България

В началото на новото хилядолетие, покрай премиерата на „Междузвездни Войни: Епизод І – Невидима Заплаха”, Егмонт България зарадва почитателите на вселената на Джордж Лукас с редица Star Wars заглавия. Освен няколко детски илюстрирани книжки и албумчета за оцветяване, до родните читатели стигна и поредицата на Джуд Уотсън „Ученик на джедая”… или поне първите седем от общо двадесет заглавия. Книжките разказваха за живота на Оби-Уан преди Епизод І, когато е все още млад падауан под ръководството на джедая Куай-Гон Джин. Както феновете знаят, Куай-Гон намира смъртта си от острието на Дарт Мол в края на „Невидима Заплаха”. Може би с течение на времето, повече от две години след премиерата на филма, на средностатистическия читател му беше поомръзнало да следи приключенията на герой, за който няма изгледи да се завърне на екрана. Дали поради позамиращ интерес и по-ниски продажби, дали заради нещо друго, но Егмонт преустанови издаването на „Ученик на джедая”. Макар че шепа фенове се свързаха с Егмонт с молба за продължаване на серията, издателството съобщи, че нямат планове за издаването на останалите книги. Отне ми години докато успея да събера поредицата на английски… А да простя напълно на Егмонт, че спряха българските издания така и не успях… Но може би е дошъл момент за това!

Вчера с вълнение научихме новината, че Егмонт ще зарадват родните фенове на „Междузвездни Войни” с общо 14 различни издания, които ще се появят по книжарниците в периода между 10 октомври и края на ноември. Е, изглежда, че са ни осигурили чудесна разгрявка преди премиерата на предстоящия Епизод 7! Още поне три книги се плануват за печат след като „Междузвездни Войни: Силата се пробужда“ излезе по кината в края на декември!

След дългогодишно отсъствие на нови Star Wars преводи у нас, най-накрая Силата е отново с българските читатели!

Над 15 нови Star Wars заглавия идват в родните книжарници от Егмонт България

Изданията се подреждат, както следва:

За деца от 4 до 6 години
Три занимателни книги с лепенки, всяка от които се фокусира върху един от трите филма от първоначалната трилогия.

За читатели над 8 години
  • Три илюстровани романа, чието съдържание е съобразено с възрастта на читателите, нов прочит на оригиналната трилогия. Това са „Принцесата, разбойникът и фермерското момче” от Александра Бракен, „И какво? Ще ставаш джедай” от Адам Гидуиц и „Внимавай със силата на тъмната страна” от Том Енгълбергер.
  • Издание от поредицата „Любими филмови герои”, посветено на „Междузвездни войни”.
За читатели на възраст над 10 години
Три романа, всеки един от които е с фокус върху един от тримата основни герои – Люк Скайуокър, Хан Соло и принцеса Леа. Това са „Оръжието на джедая” от Джейсън Фрай, „Бягството на разбойника” от Грег Рука и „Подвижна мишена” от Сесил Кастелучи.

За тийнейджъри
Самостоятелният роман „Изгубените звезди” от Клаудия Грей, който представя нови герои от вселената на „Междузвездни войни”.

За възрастни
Три романа, които разказват класическите истории от първоначалната трилогия. Това са „Нова надежда” от Джордж Лукас, „Империята отвръща на удара” от Джон Глът и „Завръщането на джедаите” от Джеймс Кан.

В края на ноември ще излязат и първите три издания за най-малките читатели по „Междузвездни войни: Силата се пробужда”, а издателската програма, свързана със самия филм предстои да бъде обявена.

Подробностите предстоят!

Първа в книжарниците пристига книгата „Принцесата, разбойникът и фермерското момче” на Александра Бракен, с превод от Вида Делчева. Очаквайте я от 10 октомври! С откъс от книгата можете да се сдобиете от сайта на Егмонт.

А ние, от Федерация Междузвездни Войни България, ще ви предоставим предварително ревю на българското издание още преди официалната премиера!

No comments: