Saturday, July 07, 2007

Буревестниците


Бях на първото им авиошоу преди повече от 10 години. Тогава го провеждаха на летище Крумово. Всяка година ходихме, беше страхотно. Особено на Буревестниците и Сините Ангели.

За последно бях на авиошоуто преди повече от 3 години, вече го прожедаха на Граф Игнатиево. Бяхме се уговорили с братовчед ми, но на авиобазата имаше толкова много народ, че така и не се намерихме.

Тази година бях решен да не го пропускам, особено след като разбрах че ескадрилата Буревестници отново ще е тук! Баща ми също реши да дойде, а брат ми беше на село, но се разбрахме да хване влака и аз да го посрещна на гарата в Граф Игнатиево. За него това щеше да е първото авиошоу.
А от дясно, в сянката под крилото се е скътал Андрей :P

Единственото, за което наистина съжалявам много, е че предния ден не отидох на концерта на Джаз Оркестъра на Американските ВВС - те свиреха и на летището, и как само свиреха!

Иначе за самото шоу... нямам думи. С изключение на една лека засечка (единия от самолетите ударил птица и го приземиха, провериха и смениха с резервен F-16) всичко беше просто върха! Има нещо невероятно вдъхновяващо в гледката на прелитащите във формация изтребители, ревът на двигателите, блестящите под слънчевите лъчи крила...

Преживяването е неповторимо. Пускам част от снимките, както и сканираната книжка с автографи (успях да събера подписи от всички пилоти и всички или почти всички от екипа). Поствам и всички клипчета, които заснех с фотоапарата. Респект към екипа на Буревестниците и особено към пилотите! (като от филм са, все едно са ги извадили от "Топ Гън" или "Железен Орел")


А докато в небето не се виждат самолети, снимам каквото се вижда до пистата ;) - в случая Kristi Machado

Днес, неделя, 08.07.2007 от 18:30 - bTV Репортерите - предаването ще е посветено на авиошоуто на Буревестниците в Граф Игнатиево

5 comments:

Desert Rose said...

Това няма много общо с този ти пост, но въпреки това - пожелавам ти късмет с Bran. Отделно, докато разглеждах сайта (а и блога ти), си мисля, че ако списание Дъга все още съществуваше, със сигурност щяха да ти харесат идеята и щяха да дадат едно(две) рамо с предложения. Иначе фактът, че си стигнал дори до Люк Бесон, е доста показателен. Още веднъж, късмет! :)

Young_Jedi said...

Благодаря :)

Mimz said...

Днес гледах bTV Репортерите и наистина съжалявам, че не съм била там. Винаги разбирам всичко последна. :)
Предаването беше много хубав, поне според мен, но ужасният акцент на репортерката, която ги разпитваше ми бъркаше в мозъка.

morkov said...

WOW! Готин блог! :)

Young_Jedi said...

Мерси :)