Wednesday, November 05, 2008

Books #1

Установих, че май си нямам рубрика за книжки... Може би, защото не обичам да пиша разни дълбокомислени критичноанализиращи неща (пък така и така от време на време ми се налага да пиша нещо подобно за университета) и явно съм сметнал, че няма смисъл да поствам заглавията на нещата, дето съм прочел и да напиша отдолу "Е та тва е егати яката книга!"... И да не остане някой с погрешното впечатление, че не чета друга литература освен програмата за телевизията - ето на! По-добре късно, от колкото никога.

Вчера се отбих към книжарницата, бях си набелязал няколко заглавия, и като горд притежател на десетки левове - напазарувах си топ 3.Астрид Линдгрен - биография
Няма начин да пропусна! Най-най-любимата ми писателка на всички времена! Винаги ме е било яд, че не са издали всичко нейно на български (раздразнението ми така ексалира на моменти, че чак ми иде да науча шведски!), така че едва ли има нужда да ви обяснявам колко точно се зарадвах, когато видях, че ще пускат тази книга :)

за повечко инфо и поръчка: http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=28054
Динотопия - Пътуване към чандара

Estone Books, които преди няколко месеца пуснаха "Индиана Джоунс: ПЪЛЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ" на DK, сега ме зарадваха с този прекрасен албум! Като отявлен диноман и фен на Динотопия в частност тези илюстрации ги бях търсил под дърво и камък, но уви - никъде в нета не успях да намеря цялата книга сканирана. Не съм и предполагал, че един ден ще си я имам на хартия и то на български!

инфо и поръчка: http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=28050
100 разказа от Рей Бредбъри
Мисля, че първия ми досег до Бредбъри беше преди доста години, когато по националната телевизия завъртяха сериала "Театърът на Рей Бредбъри". При все че не беше нещо с титаничен бюджет и умопомрачаваща визия, историите бяха... историите бяха...

инфо и поръчка: http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=27517

Между другото, при онлайн поръчка над 20 лева от "Пингвините" доставката е безплатна :)

А ето няколко неща, на които съм хвърлил око... може да взема да пиша писмо на Дядо Коледа!

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=25797
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=26551
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=27522
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=25536

No comments: