Sunday, January 24, 2016

Tales From a Galaxy Far, Far Away – ALIENS: High Noon on Jakku – ревю и подробности за новите герои от „Силата се пробужда“

Ревю на първата част от поредицата, All Creatures Great and Small, четете тук!
Ревю на втората част от поредицата, The Faces of Evil, четете тук!

High_Noon_on_Jakku_cover
High Noon on Jakku

Герой: Зувио
Място на действието: Джаку, Гранична база Нийма
Жанр: уестърн, криминале

Самото заглавие говори достатъчно! „High Noon” („Точно по пладне”), класически уестърн с Гари Купър, и Джаку – пясъчната планета Джаку от Епизод VІІ. Уестърн и междузвездни войни? Бройте ме!!

Главен герой тук е Зувио, нещо като местния шериф, представител на закона в Нийма, с който трябваше да се срещнем в кината на 18ти декември, докато жестока монтажна брадва не отряза сцените му от „Силата се пробужда”. Зувио е представител на представената ни още в епизодите на Clone Wars раса Kyuzo. Името на расата всъщност е препратка извън вселената на Междузвездни войни, реверанс към героя на Сейджи Миягучи от „Седемте самураи” на Акира Куросава, чието творчество е сред кинематографичните вдъхновения на Джордж Лукас.

constable-zuvio_2814b373

Новелата обяснява, че отчасти заради неблагоприятния климат на Джаку и отчасти заради физиологията на расата си, Зувио е с постоянно присвити очи – изражение, което често се приема за сурово и свирепо. Е, вече знаем! Ако Кад Бейн е междузвездното въплъщение на Лий Ван Клиф, то Зувио трябва да е еквивалентът на Клинт Ийстууд! Колко жалко, наистина, че не можахме да го видим на голям екран!

Историята съдържа обир на галактическа банка, банда разбунтували се дроиди, натопен за престъплението приятел на главния герой, престрелки в изоставени постройки насред пустинята… и изобщо – всичко, което е нужно за един вълнуващ космически уестърн! Препоръчително четиво! :)

В следващата част на ревюто, очаквайте…
The Crimson Corsair and the Lost Treasure of Count Dooku

No comments: